Новината Шумотевицата покрай това решение доведе до много спекулации, както и

...
Новината Шумотевицата покрай това решение доведе до много спекулации, както и
Коментари Харесай

Мегзит: скандалът в кралското семейство продължава

Новината 

Шумотевицата около това решение докара до доста спекулации, както и до появяването на необикновено сполучлива нова дума –  мегзит (игра на думи, композиция сред името на херцогинята на Съсекс Меган и exit, което значи излаз или излизане) за отделянето на Хари и Меган от фамилията. 



Реакцията на двореца

Реакцията на Бъкингамския дворец не закъсня, като оттам публикуваха кратко, само че внезапно изказване, в което излиза наяве, че ще проявят схващане към решението на двойката, макар че ще се наложи Хари и брачната половинка му да се съобразят с нужния " временен интервал ", защото отделянето е комплициран въпрос и изисква време за завършването му. Според източник на таболоида The Sun изявлението на Хари и Меган в обществените медии е направено, без да е съгласувано с нито един член на кралската фамилия, което несъмнено е нарушаване на протокола и даже може да се прегледа като умишлена провокация към фамилията. 



Стигна се до такава степен, че даже в музея Madame Tussauds побързаха да отделят восъчните фигури на принц Хари и брачната половинка му от тези на останалите членове на английското кралско семейство. Въпреки че двете фигури са измежду най-популярните сега, представител на музея заяви, че това е тяхната " реакция " на изненадващата вест за отделянето на младото семейство

Това ли е началото на края на монархията? 

Въпреки разочарованието (което несъмнено е настъпило) Кралица Елизабет II обаче не би могла да си разреши сходна внезапна реакция. Тя не би посмяла публично да забрани на Меган и Хари да се откажат от полагащите им се публични функции в обществото като част от кралското семейство, тъй като тогава, както заявява и кралският коментатор Ричард Фицуилямс, този акт би повдигнал въпроса до каква степен всъщност монархията може да се адаптира към 21 век. 

Пред Independent коментаторката по кралските въпроси Клаудия Джоузеф декларира, че до известна степен решението на по-младия внук на кралицата и брачната половинка му можело да се чака, като обществените медии в действителност са основният " провинен "  – мненията там били в действителност недружелюбни към Меган. Аз бих добавила, че и пресата не остана длъжна на някогашната американска актриса, без значение че в по-голямата си част рецензиите към нея идваха от таблоидите, чиито източници не постоянно са надеждни. 

От друга страна, принц Хари в никакъв случай не е криел обстоятелството, че отговорностите му като член на кралското семейство са обременяващи за него, изключително след гибелта на майка му, принцеса Даяна, чийто живот беше убит поради папараците. Може би частично решението на фамилията е предизвикано точно от решителния и по-буен брат и няма нищо общо с търсенето на сензации или спорове. 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР